Geld besparen op jouw energierekening?


Geld besparen kan heel makkelijk

De benzineprijzen, voedingsmiddelen en energie kosten rijzen de pan uit en er is bijna geen ontkomen meer aan, alles wordt duurder. Sinds de corona pandemie zijn de prijzen flink gestegen en helaas ook door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.  De aankomende tijd zal dat niet veel beter gaan worden en zullen de prijzen waarschijnlijk blijven stijgen, dus het is tijd om daar wat aan te doen. Geld besparen op jouw energierekening, hoe doe je dat?

Het wordt belangrijker dan ooit om eens goed te kijken hoe je minder geld uit kunt geven.

Helaas kunnen we niet ontkomen aan onze wekelijkse boodschappen of benzine die getankt moet worden. Wel kunnen we kijken naar hoe we geld kunnen besparen op bijvoorbeeld onze energierekening of andere vaste lasten. 

Zelf ben ik al een tijdje bezig om mij te verdiepen in hoe ik kosten kan besparen. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Het leuke eraan is dat je op een gegeven moment ervaart dat het werkt en dat het een soort sport wordt. Want ja, we willen allemaal de leuke dingen blijven doen die we deden en dus helpt iedere besparing. 

Daarom geef ik een aantal tips waardoor je toch kunt besparen en dan vooral op jouw energierekening. 

  • Laat de vaatwasser en de wasmachine draaien op de eco-stand. (Heb je ook een daltarief dan bespaar je nog meer als je deze aanzet tussen 23:00-07:00 uur). Ik zet hem dan zelf op een timer, zodat hij netjes om 07:00 uur klaar is en ik hem kan uitruimen.
  • Zet de CV-ketel op 60 graden ipv 80 graden. De CV-ketel staat vaak standaard ingesteld op 80 graden. Maar dat is niet nodig. Met 60 graden werkt alles net zo goed. Hier bespaar je zo’n €130,- per jaar mee.
  • Haal alle laders uit de stopcontacten. Ook al hangt er geen telefoon of ander device in, de lader blijft wat stroom trekken.
  • Laad devices overdag ipv ‘s nachts op.  De meeste devices zijn in 1-2 uur helemaal opgeladen. Als je dit ’s nachts doet blijft de lader de hele nacht stroom geven.
  • Vervang gloeilampen voor ledlampen. Led Lampen zijn 90% zuiniger.

Het is echt de moeite waard om deze tips toe te passen. Ik gebruik ze zelf ook en het heeft mij al veel geld bespaard.

Dus als ik dit kan, kan jij dit zeker ook☺! Veel succes.

(Bron: Budget Energie)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *