Meest gestelde vragen


Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over opruimen en organiseren in huis. Deze meest gestelde vragen behandelen we op deze pagina. Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan vooral contact met mij op.

Wat is het verschil tussen een Professional Organizer en een Opruimcoach?

Eigenlijk is er geen verschil tussen een Professional Organizer en een Opruimcoach. De naam Personal Organizer wordt ook nog wel eens gehanteerd. Deze 3 zijn allemaal gespecialiseerd in het aanbrengen van orde en structuur in de breedste zin van het woord.

Wat is een Personal Organizer?

Een personal organizer regelt allerlei zaken die klant zelf niet wil doen. Het verschil met een Professional Organizer is dat een Personal Organizer alleen aan de slag gaat zonder de klant. Dat bied ik uiteraard ook aan.

Wat zijn de tarieven van OrgaNICE it?

Het uurtarief wat ik voor particulieren hanteer is €75,- incl. BTW. Voor bedrijven hanteer ik €95,- excl. BTW.
Buiten Amsterdam reken ik €0,30 reiskosten per km.
Parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Kan ik ook terecht als ik een PGB/ZIN heb zoals WMO of WLZ?

Ja ik kan je ook helpen als je recht op hulp hebt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit gaat via het Persoonsgebonden Budget (PGB) of via de Zorg in Natura (ZIN).

Moet ik veel spullen wegdoen?

Van mij hoef je niks weg te doen. Het gaat erom dat je zelf comfortabel bent met eventueel ontspullen. Ik kan je helpen om makkelijker keuzes te maken uit de spullen die je graag wil houden en welke niet.

Moet ik aanwezig zijn bij het organizen/opruimen?

Nee, ik ga aan de slag op basis van hetgeen we met elkaar besproken hebben. We kunnen bij het intakegesprek samen door jouw spullen gaan, zodat ik daarna aan de slag kan gaan met de opruimklus.

Hoe houd ik mijn huis netjes en opgeruimd?

Ik zal je tijdens het opruimen simpele tips en handvatten geven die je dagelijks toe kan passen zodat je makkelijk en snel kunt opruimen en er voor kunt zorgen dat jouw huis netjes blijft.

Moet ik opruimen voordat jij komt?

Nee, liever niet zelfs. Het is belangrijk voor mij dat ik goed kan zien waar jouw valkuilen liggen zodat ik een goed beeld heb hoe ik jou het beste kan helpen. Schaam je vooral niet voor de rommel of de troep. Ik heb er geen oordeel over en ben er om je te helpen.

Maak je ook schoon als je aan het opruimen bent?

Ja! Als we bijvoorbeeld kasten aan het opruimen zijn, dan vind ik het prettig om dit met een sopje en een droge doek te doen. Het komt namelijk niet zo vaak voor dat je alles uit een kast haalt, dus maak ik van dit moment gebruik om hem gelijk even schoon te maken met een sopje zodat je gelijk weer begint met een frisse start.

Hoe snel kan je mijn huis weer tot een fijne en opgeruimde plek maken?

Dat hangt heel erg van jouw persoonlijke situatie af. De ene keer ben ik 4 uur bezig en de andere keer een aantal dagen. Het hangt van de grootte van de kamers af en natuurlijk van jouw wensen. Hoe groter de behoefte, hoe langer het meestal duurt. Maar maak je geen zorgen, geen klus is voor mij te groot en je zal zien dat er snel orde in de chaos komt.

Hoe moet ik opruimen?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Maar ik kan je wel verschillende tips geven, zodat je in elk geval een begin kan maken. Er is geen opruimformule, maar ik help je graag met het zetten van de eerste stap.

Hoe ruim ik zo snel mogelijk op?

Door in elk geval te beginnen. Veel mensen hebben last van uitstelgedrag, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Helaas ruimen spullen zich nog steeds niet vanzelf op, dus zal je zelf aan de bak moeten. Gelukkig kan je snel resultaat zien door kleine opruim stapjes te nemen.

Hoe krijg ik een schoon en opgeruimd huis?

Een schoon en opgeruimd huis gaat natuurlijk niet vanzelf. Maar door dagelijks iets in het huishouden te doen en op te ruimen, zorg je ervoor dat jouw huis schoon en opgeruimd blijft.

Waar moet ik beginnen bij opruimen?

Begin altijd bij het begin, maar goed zoals we weten is ieder begin altijd lastig. Leg jouw spullen altijd op een vaste plek in huis en berg ze daar ook altijd op. Bij het opruimen het huis kun je het beste beginnen bij de oppervlaktes. Denk aan de vloer, de tafels, het keukenblad enzovoort.

Hoe ruim ik mijn administratie op?

Je hebt eerst wat basisartikelen in huis nodig. Denk hierbij aan ringbandmappen, insteekmapjes, nietmachine, tabbladen, een nietmachine, labels en een pen om mee te schrijven. En dan kan het feest beginnen en dan begin je met het sorteren van de papieren berg op categorie. Als je daarmee klaar bent dan kun je alles in de mappen onder de desbetreffende onderwerpen plaatsen (bijv. belastingdienst, auto, huis, verzekeringen, hypotheek, pensioen en ga zo maar door).