Reorganiseer jouw koelkast!


Reorganiseer jouw koelkast
Een opgeruimde koelkast geeft een goed gevoel

19 juni 2022

Reorganiseer jouw koelkast. Zo’n geweldige strakke, rechte en goed georganiseerde koelkast. Daar ga ik zo goed op!

Op TikTok zie je ze regelmatig voorbij komen. Van die heerlijk strak ingerichte en opgeruimde koelkasten. Ik als professional organizer dacht gelijk, dat moet ik ook hebben. Reorganiseer jouw koelkast en zie het resultaat direct.

Vooral de laatste tijd als ik weer eens de wekelijkse boodschappen had gedaan en alles in de koelkast gepropt had, stoorde ik me hier enorm aan en dacht ik al een tijdje; DIT KAN ANDERS!

Dus eerst heb ik bedacht wat een handige methode is om je boodschappen op te bergen in de koelkast en toen ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik ben begonnen met alle losse potjes en flesjes. Wat ik aan de oude situatie zo onhandig vond was dat je de potjes die achteraan stonden niet zag en ik kon er ook niet makkelijk bij komen. Waardoor de helft van die potjes uiteindelijk over de houdbaarheidsdatum heen was, super zonde.

De oplossing

Als oplossing voor dit probleem heb ik 2 doorzichtige plastic bakken gekocht. Als je dan een potje nodig hebt kun je de plastic bak in zijn geheel uit je koelkast halen en pakken wat je nodig hebt. Zonder dat je eerst de halve voorraad aan potjes en flesjes uit de koelkast moet graaien en uit moet stallen op je aanrecht. Om er vervolgens dan toch achter te komen dat het desbetreffende potje beschimmeld is. Hè Shit! 

Het is dus veel overzichtelijker en makkelijker in gebruik.  Hier werd ik dus gelijk al heel blij van en dus wil ik dit ook met jullie delen.

Daarnaast wilde ik een makkelijk systeem hebben voor de rest van de producten in de koelkast. En dan bedoel ik een systeem om er voor te zorgen dat je de boodschappen die je voor het koken van het avondeten nodig hebt makkelijk bij elkaar houdt. Nou dat was snel bedacht. 

Ik gebruik nu één plastic bak voor één avondmaaltijd. Zo heb ik alles netjes bij elkaar en hoef ik niet te zoeken naar producten. Daarnaast vind ik het praktisch omdat je zo in elke plastic bak kan kijken van welke producten er als eerste de houdbaarheidsdatum bereiken, zodat je nooit meer voedsel in je koelkast heb wat je niet meer kan gebruiken. Ook nog eens super duurzaam en verantwoord, mooi meegenomen toch?

Ik hoop dat het jou inspireert om ook jouw koelkast opnieuw in te richten, zodat je er net zo blij van wordt als ik!!

Anne-Sophie Schipper, OrgaNICE it


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *